Adatvédelmi Szabályzat

Köszönjük, hogy érdeklődik társaságunk iránt és ellátogatott weboldalunkra. A személyes adatok védelmét rendkívül komolyan vesszük. A személyes adatok olyan egyedi információk, amelyek egy konkrét vagy beazonosítható természetes személy személyes vagy anyagi körülményeire vonatkoznak. Olyan információkról van szó, mint például az adott személy hivatalos neve, címe, telefonszáma és születési ideje.

Mivel ezek az adatok különleges védelem alatt állnak, ilyen adatokat csak a technikailag indokolt mértékben gyűjtünk. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy a weboldalunkon való látogatása során milyen információkat gyűjtünk, és azokat miként használjuk fel.

Az adatvédelmi szabályzatunk megfelel a német adatvédelmi törvény (BDSG), valamint a német műsorszórási törvény (TMG) rendelkezéseinek. Személyes adatait kizárólag azért gyűjtjük, dolgozzuk fel és tároljuk, hogy a kéréseket feldolgozzuk, illetve a rendeléseket/szerződéseket kezeljük. Adatait további célokra − például termékekről és szolgáltatásokról hírlevélben való tájékoztatás céljából − csak akkor használjuk fel, ha és amennyiben ehhez külön hozzájárult.

1. A német műsorszórási törvény (TMG) 13.§ (1) bekezdése és a német adatvédelmi törvény (BDSG) 3. § (7) bekezdése szerinti adatkezelő

A német adatvédelmi törvény által meghatározott adatkezelő:
GS1 Germany GmbH
Maarweg 133
50825 Köln
E-mail: info@gs1-germany.de 
Fax: +49 221 94714-990

2. A weboldal névtelen/álnéven történő használata

A weboldalt alapvetően személyes adatok bevitele nélkül is lehet használni. Az álneves használati adatokat nem vetjük össze az álnevet viselőre vonatkozó adatokkal. Álneves felhasználói profilok nem készülhetnek.

3. A weboldal különleges funkciói

A weboldal számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek használata során személyes adatokat gyűjtünk be, dolgozunk fel és tárolunk. Az alábbiakban taglaljuk, hogy mi történik ezekkel az adatokkal:


• Visszahívás:

A „visszahívásra” vonatkozó űrlapon megadott adatokat kizárólag a visszahívásra vonatkozó kérések feldolgozására használjuk. Ahogy a kérés feldolgozása megtörtént, a vonatkozó adatokat azonnal töröljük, kivéve, ha a törvény előírja az adat megőrzését.

• Kapcsolatfelvételi űrlap:

A kapcsolatfelvételi űrlapon megadott adatokat kizárólag a kapcsolatfelvételre vonatkozó kérések feldolgozására használjuk. Ahogy a kérés feldolgozása megtörtént, a vonatkozó adatokat azonnal töröljük, kivéve, ha a törvény előírja az adat megőrzését.

• Bejelentkező felület:

A honlapon külön bejelentkező felületet is rendelkezésre áll. Ha elfelejtette a felhasználónevét vagy jelszavát, úgy az elérhetősége (e-mail címe) megadását követően elküldjük a bejelentkezési adatokat. A bejelentkező felület használatára vonatkozó használati adatokat csak azért gyűjtjük, tároljuk vagy dolgozzuk fel, hogy a visszaéléseket és a hibákat megelőzzük és a működésképességet fenntartsuk. Ezeket az adatokat semmilyen egyéb célra nem használjuk, és nem küldjük tovább harmadik felek részére. Az „elfelejtett felhasználónév vagy jelszó” funkcióval kapcsolatban begyűjtött adatokat kizárólag az elfelejtett bejelentkezési adatok újraküldéséhez használjuk.

4. Hitelképesség ellenőrzése/hitelbesorolás

Amennyiben a teljesítés a kifizetés előtt történik, úgy fenntartjuk magunknak a jogot, hogy jogos érdekünk védelmében az alábbi cég(ek)től a hitelképességet matematikai/statisztikai eljárások alapján igazoló jelentést kérjünk.

• Creditreform Boniversum GmbH, Hellersbergstraße 11, 41460 Neuss (www.boniversum.de)
• BID Bayerischer Inkasso Dienst AG, Weichengereuth 26, 96450 Coburg (www.bid-coburg.de
A hitelképesség ellenőrzéséhez szükséges személyes adatokat ezért elküldjük, és a hitelképességi ellenőrzés során feltárt, a nemfizetés statisztikai valószínűségére vonatkozó információkat felhasználjuk. A hitelképességi jelentés tartalmazhat tudományosan elfogadott matematikai/statisztikai eljárások alapján számolt valószínűségi értékeket (pontokat). Ez olyan különféle jellemzők használatával történik, mint a bevétel, cím, beosztás, családi állapot, valamint a korábbi fizetések rendszerességére vonatkozó adatok, amelyek segítségével az ügyfél jövőbeli nemteljesítési kockázatára lehet következtetni. Az eredményt (pontokban) számszerűsítjük. Az így kapott információk alapján tudunk dönteni arról, hogy a szerződéses kapcsolatot indokoltnak ítéljük, teljesítjük vagy megszüntetjük.

Ezek az információk azonban nem befolyásolják a választható fizetési lehetőségek körét.

5. Adatok meghatározott célból való továbbítása/gyűjtése

Személyes adatokat csak abban az esetben továbbítunk harmadik feleknek, ha az a szerződéses kötelezettségeinek, így különösen egy megkötött megállapodás teljesítéséhez szükséges. Az említett célokon, azaz a szerződés teljesítésén és a fizetések feldolgozásán kívül nem küldünk személyes adatokat harmadik feleknek. Amennyiben kifejezetten hozzájárul személyes adatainak bizonyos célokra történő felhasználásához, az adatokat kizárólag a hozzájárulásban foglalt célokra használjuk fel. A személyes adatokat az adatgyűjtés céljának eléréséhez szükséges ideig, illetve a törvény által meghatározott ideig tároljuk. A hozzájárulás bármikor visszavonható.

A látogató jogos érdekét a törvény által előírt módon szem előtt tartjuk. A látogató a tárolt személyes adatairól az adatkezelőtől tájékozódhat.

6. A weboldal látogatottságának statisztikai értékelése

A weboldal, vagy a weboldal egyedi fájljainak elérésekor az alábbi adatokat gyűjtjük be, dolgozzuk fel és tároljuk el: IP cím, az a weboldal, ahonnan a fájlt elérték, fájl neve, a hozzáférés dátuma és ideje, az átvitt adatok mennyisége, valamint értesítés arról, hogy a hozzáférés sikeres volt-e (webnapló). Ezeket a hozzáférési adatokat kizárólag személyhez nem köthető formában használjuk a weboldal tartalmának javításához, valamint statisztikai célokra.

Ezenfelül az alábbi beépülő modulokat és parancsprogramokat használjuk a weboldal látogatottságának kiértékeléséhez:


• Google Googleadservices / Google AdWords Conversion / Google Dynamic Remarketing

Marketing tevékenységünk keretében együttműködünk a Google-lal (Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) annak feltárásában, hogy a látogató a „Google ad”-en keresztül jutott-e el a weboldalunkra. A Google olyan sütiket használ, amelyeket a látogató számítógépe eltárol, és amelyek lehetővé teszik a weboldal látogató általi használatának elemzését. A konverziókövetésre használt sütik akkor vannak használatban, amikor a látogató egy Google által megjelenített hirdetésre kattint. Ezek a sütik 30 nap elteltével lejárnak, és már nem használhatók személyes azonosításra. Amennyiben szeretné kikapcsolni a konverziókövetésre használt sütiket, úgy a böngésző beállításaiban a „googleadservices.com” tartományban lévő sütiket kell letiltania. Ha a Google JavaScript kódjainak futását szeretné megakadályozni, ezt egy JavaScript blokkoló telepítésével teheti meg (pl. www.noscript.net vagy www.ghostery.com). Ezen módszerekről és arról, hogy miként lehet megakadályozni, hogy a Google ezen információkat felhasználja, itt talál további információkat.

• Google Analytics

Ez a weboldal a Google Analytics szolgáltatását használja, amely a Google (Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (“Google”)) által biztosított webes elemző szolgáltatás. A Google Analytics számos módszert, többek között olyan sütiket alkalmaz, amelyeket a látogató számítógépe eltárol, és amelyek a látogatók ezen weboldal használatának elemzését teszik lehetővé. A Google Analytics a látogató weboldal használatával kapcsolatos információit továbbküldi a Google olyan szervereire, amelyek az Európai Unió tagállamain, valamint esetlegesen az Európai Gazdasági Térségről szóló Megállapodás szerződéses államain kívüli államok területén működnek. Az Google Analytics követési kódjában az IP címet anonimmá tevő funkció e weboldalon való bekapcsolásával a Google a látogató IP címét annak továbbküldése előtt anonimmá alakítja. Ez a weboldal a Google Analystics olyan követési kódját használja, amelynek része a „gat._anonymizeIp();” operátor, így ezáltal az IP címeket csak névtelen formában lehet begyűjteni (IP-maszkolás). A Google ezeket az információkat e weboldal üzemeltetője nevében a látogatók weboldalon tett látogatásainak kiértékelésére, a weboldallal kapcsolatos tevékenységekre vonatkozó jelentéskészítésre, valamint a weboldallal és internethasználattal kapcsolatos egyéb szolgáltatásoknak a weboldal üzemeltetője számára való biztosítására használja. A látogató böngészője által továbbküldött, a Google Analytics szolgáltatással kapcsolatos IP cím nem kapcsolódik egyéb Google adathoz. A Google sütik tárolásának tiltásához a böngészőben át lehet állítani a beállításokat. Kérjük azonban annak tudomásul vételét, hogy ilyen esetben nem feltétlenül fogja tudni használni a weboldal minden funkcióját. Emellett az alábbi linken található beépülő modul letöltésével a Google sütik által generált és a weboldal használatával kapcsolatos adatok (köztük az IP cím) begyűjtését és feldolgozását is le lehet tiltani: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de. A Google Analytics biztonsági és adatvédelmi szabályzata az alábbi linken található: http://www.google.com/intl/de/analytics/learn/privacy.html.

7. Sütik használatával kapcsolatos tájékoztatás

A weboldal számos oldala használ sütiket („cookies”) a weboldal felhasználóbarát megjelenítése, valamint bizonyos funkciók működőképességének biztosítása érdekében. A sütik olyan kisméretű szöveges fájlok, amelyeket a látogató böngészője el tud tárolni a látogató számítógépén. A fájl tárolására a süti beállításának is nevezik. A böngésző beállításai tetszőlegesen testre szabhatók, így értesítés kérhető a sütik beállításakor, és azokat egyenként, illetve együttesen is el lehet fogadni vagy el lehet utasítani. A sütik számos célra használhatók, például korábban megtekintett tartalom mentésére (munkamenet-azonosító sütik), illetve annak felismerésére, hogy a látogató számítógépe hozzáfért-e már korábban egy adott online szolgáltatáshoz (tárolt sütik). A sütiket a felhasználói kényelem érdekében használjuk. A kényelmi beállítások használatához javasoljuk, hogy fogadja el a weboldalon lévő sütiket

8. Adatbiztonság és adatvédelem, e-mailes kommunikáció

Technikai és szervezeti intézkedések biztosítják, hogy harmadik felek ne férjenek hozzá a személyes adatokhoz azok begyűjtése, tárolása és feldolgozása során. E-mailes kommunikáció esetén nem tudunk teljes adatbiztonságot garantálni – ezért a kifejezetten bizalmas jellegű információk közléséhez a postai kézbesítést ajánljuk.

9. Adatvédelmi kérdésekben illetékes személy – adatvédelmi ügyintéző

Adatvédelmi kérdés esetén kérjük, forduljon az adatvédelmi ügyintézőhöz:
Tamim Ghazi
E-mail: ghazi@gs1-germany.de

10. Jóváhagyás visszavonása – adathoz való hozzáférés és módosítási kérések – adatok blokkolása és törlése

A német adatvédelmi törvény (BDSG) értelmében ingyenesen jogosult az elmentett adataira vonatkozó információkra, és bizonyos esetekben az adatok javítására, blokkolására és törlésére is. Az adatait töröljük, kivéve, ha a törlés törvényi előírásokba ütközik. Személyes adatainak felhasználásához való hozzájárulását bármikor jogosult visszavonni. Az adatokhoz való hozzáféréssel vagy helyesbítéssel, illetve egyéb javaslatokkal kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken fordulhat hozzánk:


GS1 Germany GmbH
Maarweg 133
50825 Köln
E-mail: info@gs1-germany.de 
Fax: +49 221 94714-990

Készítette:
© IT-Recht-Kanzlei DURY – www.dury.de
© Website-Check GmbH – www.website-check.de